Tandem hopp

Tandemhopp:                                                     kr 4.999,– 
Tandemhopp med HD video*:                           kr 5.999,– 
Tandemhopp med HD video* og stillbilder**:  kr 6.499,–

*Ferdig redigert video
** om tilgjengelig

 

Det å hoppe tandem er en fin måte prøve fallskjermhopping på. Som tandemelev har du muligheten til å ta dine første skritt mot frittfall på en kontrollert måte, trygt fastspent til en erfaren og spesialutdannet fallskjerminstruktør.

Når du ankommer blir du mottatt av din tandeminstruktør, og blir deretter informert om hva tandemhoppet går ut på.

Hovedpunkter i kursprogrammet:
1. Presentasjon av instruktøren
2. Gjennomgang av hendelsesforløpet fra innlasting i fly til landing er gjennomført
3. Operativ risiko
4. Forsikring
5. Opptreden i flyet
6. Klargjøring til avsprang
7. Frittfallstillingen
8. Skjermåpning
9. Skjermkjøring
10. Landingsteknikk

Etter en grundig briefing med instruktør på bakken, hvor alle elementer av hoppet blir gjennomgått, får du på deg hoppdress og fallskjermsele. Flyturen opp til 10.000 fot (3000m) tar ca 25 min. Denne tiden kan du bruke til å beskue regionen i all sin prakt.

Når du forlater flyet, har du et fritt fall på ca. 35 sek. i ca. 200 km/t før fallskjermen løses ut 5000 fot over bakken.

Hengende i fallskjerm, vil du lære hvordan fallskjermen styres og få lov til å kontrollere skjermen nesten helt ned til landing. I selve landingen tar din instruktør over og lander trygt på bakken. Fra du forlater flyet til du står på bakken går det ca. 5 minutter.

Hvem kan hoppe?

Alle med normal helse kan være med på tandemhopp, men følgende krav gjelder:
– Du må ha fylt 18 år, ved godkjennelse fra foresatte kan du hoppe etter fylte 16 år.
– Du må ikke lide av diabetes, epilepsi eller hjertefeil. Ved tvil ta kontakt med oss.
– Vekt: maks 90 kg / Høyde: maks 200cm.
– Hopperen må ikke være påvirket av rusmidler.
– Dersom du er over 65 år, må du ha godkjent legeerklæring (fremvises ved oppmøte)
– Dersom tandemhoppet gis bort i gave, skal tandemeleven vite om det minst 48 timer i forkant hoppet.

 

Hva bør du ta med?
Du får låne dress, briller og hjelm av oss, men pass på at du har med gode sko med snøring og behagelige klær. Det kan bli litt venting så det kan være lurt å ha litt varme klær i bakhånd.

 

Hvor hopper vi?
Oppmøte på Sola flyplass, ca 20 minutter fra Stavanger. Adressen er Flyplassveien 168. Vi tar av fra Sola og hopper over Sviland like utenfor Sandnes.

Uforutsette forhold

Vær oppmerksom på at det kan forekomme uforutsette forhold med tanke på været og flyet. Dersom tandemhoppet utgår grunnet dårlig vær eller andre forhold må du booke et nytt hopp. Det kan dessverre være slik at det blir litt venting for å få flyet opp, sett derfor av et par timer. Vi må ha forholdsvis bra vær for å hoppe, dvs. opphold, skyfritt under 3000m og max 7 meter per sekund i vindstyrke.

 

*Egenærklæring helsetilstand:

“Jeg erklærer at jeg er fysisk normal og at jeg ikke lider av eller har vært under behandling for hjertefeil eller nyresykdom, langvarig sykdom som har gitt varige mén, sukkersyke, epilepsi, besvimelsesanfall eller kramper, nervøse lidelser, nyresykdom, høyt eller lavt blodtrykk. (Ved tvilstilfelle om medisinsk godkjennelse skal lege konsulteres og F⁄NLFs legeundersøkelsesskjema fylles ut). Jeg er kjent med risikoen som er knyttet til fallskjermhopping og jeg har gjort en selvstendig vurdering av og er klar over mitt eget vurderingsansvar i forhold til risikoen.”

Dersom du er i tvil om du oppfyller kravene for å hoppe, ber vi deg kontakte klubben i god tid før hoppet gjennomføres

Vi selger per dags dato ikke tandemhopp. Vi arbeider nå med å få på plass nytt bookingsystem, og vil etter planene åpne salg av tandemhopp i begrenset mengde denne sesongen. Det vil da åpnes for booking på spesifikke datoer 1 måned av gangen, og det blir første mann til mølla.

Vi kommer ikke til å selge gavekort, og vi kommer ikke til å operere med venteliste.

 

 

Ta en titt på et tandemhopp her: