NM-veka 2018 arrangeres 15.-19. august i Randaberg, Sandnes, Sola og Stavanger. NRK og idrettsforbundet (NIF) satser i stort på etableringen av NM-veka i Stavangerregionen. NM-veka er et fellesarrangement hvor mangfoldet av norske særidretter får vist seg fram for det norske folk via NRK sine mediekanaler. Parallelt med øvelsene planlegges det synlighets- og rekrutteringsarrangementer i sentrale byrom i de fire kommunene Randaberg, Sandnes, Sola og Stavanger – i samarbeid handelsforeningene, kulturleverandører og idrettslag. 15 særforbund og opp mot 30 ulike øvelser gjennomføres skal gjennomføres rundt om på regionens mange idrettsanlegg.

Acrobatics med motorfly, paraglider-acro, modellfly og drone er allerede satt på programmet. Norges Luftsportsforbund, fallskjermseksjonen og Stavanger Fallskjermklubb ønsker å benytte NRK sin satsing på NM-veka til å også profilere fallskjermhopping.

Vi inviterer deg til en god gammel klassisk fallskjermdisiplin; presisjon. På den gamle og ærverdige ”presisjonshøyborgen” Sola. Du trenger ikke ha hverken gammel parafoil (sjekk med en seniorhopper hvis du ikke vet hva det er) eller gamle laubær fra presisjon-æraen for å delta.

Dette skal være mesterskapet for alle. Og gode trening for framtidige demohopp. Under mottoet idrettsglede for alle inviterer vi herved til prøve NM i presisjonshopping 2018 på Sola.

Innbydelse til Prøve-NM i fallskjerm presisjonshopping 16.-19.august 2018

Laghoppene teller som en del av den individuelle konkurransen. Maks antall hopp for de ulike konkurransene blir som følger:

– Deltaker i individuell konkurranse: 6 hopp
– Deltaker i lagkonkurranse: 5 hopp
– Deltaker i individuell- og lagkonkurranse: 6 hopp

Vært lag består av 3 hoppere, og kan senest settes sammen ved treningshoppene
torsdag 16.08.

Konkurransen gjennomføres med manuell disk med diameter på 5 cm. Deltakerne lander på pressmatte med diameter ca. 3 m og 0,5m tykkelse. Target/disc måles av minimum 2 dommere. Arrangør forbeholder seg retten til å endre måling fra manuell til elektronisk disk på 2 cm dersom dette blir tilgjengelig. Landing måles innenfor en diameter på 20 m for rekruttklasse og innenfor 10 m for erfaren klasse.

Konkurransen gjennomføres fra helikopter. Minimum utsprangshøyde er 3300 ft for lagkonkurranse, og 2500 ft for individuell konkurranse. Hoppere/deltakere må selv sørge for tilstrekkelig separasjon til at man ikke hindrer andre hoppere/deltakere ved landing. Arrangør forbeholder seg retten til å organisere lag og individuelle deltakere på løft.
Vindgrense: maks 18 knots.